Українська правда

НОВИНИ

Муженко: ЗСУ вже готуються приймати Javelin
17.01.2018 12:19
Збройні сили України проводять підготовку до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Збройні сили України проводять підготовку до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це 17 січня у Брюсселі заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, повідомляє "Укрінформ".

"Йдеться про Javelin. Є відповідна процедура їх отримання. Вона не така швидка, як нам би хотілося", - сказав він.

Муженко пояснив, що перед тим, як отримати американські ПТРК, відповідні експерти повинні обстежити готовність України приймати таку зброю.

Зокрема, за його словами, йдеться про питання безпеки та умов зберігання такої зброї, а також оформлення процесу її передачі.

"Підготовка до застосування та експлуатації такої зброї нами вже проводиться", - підсумував Муженко.

Як відомо, 23 грудня у Держдепі США заявили, що Сполучені Штати нададуть Україні "посилені оборонні можливості".

Загальна вартість оборонного пакету складе 47 млн ​​доларів. Він буде включати 35 пускових установок та 210 протитанкових ракет до них.

Раніше повідомлялося, що Держдеп  схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт снайперських систем Model M107A1, боєприпасів і пов'язаних з ними комплектуючих і аксесуарів в Україні на суму 41,5 млн. дол. США.

Україна передавала США весь перелік озброєння, який би хотіла отримати. Йдеться про надання засобів повітряної розвідки, протитанкових систем, системи РЕБ.

У Кремлі у відповідь на рішення США пригрозили кровопролиттям на Донбасі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зброя, яку США надасть Україні, використовуватиметься лише в разі провокацій з боку бойовиків, але не для ескалації конфлікту на Донбасі.

Також повідомлялося, що США переживають через те, що американські військові технології можуть потрапити до російських військових.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"