Українська правда

НОВИНИ

Захист "азовця" Краснова хоче суд присяжних
16.01.2018 18:07
Розгляд справи стосовно керівника громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого звинувачують у держзраді та здійсненні терористичного акту, призначено на 26 січня 2018 року.

Розгляд справи стосовно керівника громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого звинувачують у держзраді та здійсненні терористичного акту, призначено на 26 січня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Бориспільського міськрайоннго суду Київської області.

"Ухвалою суду від 12.01.2018 року призначено підготовче судове засідання на 14 год. 00 хв. 26.01.2018 року", – йдеться в повідомленні.

Справу слухатиме колегія суддів на чолі з Юрієм Кабанячим.

В коментарі "Українській правді" адвокат Краснова Андрій Мамалига повідомив, що захист наполягатиме на розгляді судом присяжних.

Крім того, в прес-службі зазначили, що обвинувальний акт відносно Краснова та його дружини повторно надійшов до Бориспільського суду 10 січня.

В жовтні 2017 року Бориспільський міськрайонний суд повернув обвинувальний акт в прокуратуру через порушення процесуального законодавства.

Мамалига пояснив, що причиною було те, що "Станіславу та Оксані не повідомили про можливість розгляду судом присяжних".

27 грудня обвинувальний акт був знову затверджений прокурором Калітенком.

Наразі Краснов є обвинуваченим у двох кримінальних провадженнях. Святошинський суд слухає справу за звинуваченням в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

У справі, яка слухатиметься в Бориспільському суді, "азовцю" крім того інкримінують учинення злочину групою осіб, державну зраду, умисне вбивство та готування злочину.

Дружина активіста Оксана обвинувачується в учиненні злочину групою осіб та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Станіслав Краснов був затриманий співробітниками СБУ під Києвом в ніч з 28 на 29 лютого 2016 року.

Тодішній спікер СБУ Олександр Ткачук заявив тоді, що Краснов працював на російську розвідку, планував теракти в Україні і передав росіянам списки полку "Азов".

Термін його утримання під вартою неодноразово продовжувався. 23 вересня 2016 рокуКраснов був звільнений з СІЗО.

Служба безпеки України запевняла, що вина "азовця" Краснова є доведеною.

Пізніше засідання у справі неодноразово переносились.

Більше про справу читайте в матеріалі "Зрадник чи жертва? Що відомо про справу Станіслава Краснова".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"