Українська правда

НОВИНИ

Посольство США також засудило "штурм" Жовтневого палацу
17.12.2017 22:16
Посольство США у Києві також засудило інцидент під Жовтневим палацом у Києві 17 грудня.

Посольство США у Києві також засудило інцидент під Жовтневим палацом у Києві 17 грудня, коли учасники акції "Марш за імпічмент" намагалися прорватися всередину та влаштували сутички з правоохоронцями. 

Повідомлення посольства розміщено у Twitter'і. 

Намагання учасників акції потрапити всередину попри опір силовиків у дипустанові назвали "зловживанням правом на мирний протест".

"Ми згодні з колегами з Канади та Великої Британії. Спроби захоплення і нищення публічних будівель - це зловживання правом на мирний протест", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, 17 грудня лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу. 

У поліції заявили, що за фактом подій під Жовтневим відкрито 3 кримінальних провадження, а внаслідок сутичок постраждали 32 правоохоронця.

Посол Канади в Україні Роман Ващук засудив спробу прихильників Саакашвілі захопити Жовтневий палац. До його позиції приєдналася посол Британії Джудіт Гоф. 

Українська правда 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"