Українська правда

НОВИНИ

Клімкін: Україна не буде позбавляти угорську меншину мови
12.10.2017 15:13
Україна не має наміру асимілювати, позбавити ідентичності чи мови угорську меншину.

Україна не має наміру асимілювати, позбавити ідентичності чи мови угорську меншину.

На цьому наголосив міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін в інтерв'ю угорському телебаченню, інформує у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Надзвичайно важливо мати відвертий і конструктивний діалог щодо освітнього закону. В першу чергу він – про людей", – наголосив Клімкін.

.@PavloKlimkin Україна не має наміру асимілювати, позбавити ідентичності чи мови угорську меншину

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 12 жовтня 2017 р.

Глава МЗС запевнив, що мета Україна – забезпечити роль української мови як державної на тому самому рівні, як це забезпечено в усіх європейських країнах, у тому числі в Угорщині.

Як відомо, 25 вересня президент Порошенко підписав закон "Про освіту". Документ передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська.

У Польщі, Румунії, Угорщині, Греції, Болгарії висловили стурбованість у зв'язку з нормами цього закону, що стосуються мови навчання представників національних меншин України.

26 вересня уряд Угорщини заявив, що буде блокувати всі подальші рішення Євросоюзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закон "Про освіту".

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення з рекомендаціями Україні за підсумками термінових дебатів.

Рішення ПАРЄ доволі жорстко засуджує те, що Верховна Рада ухвалила закон про освіту, змінивши статтю 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками національних меншин.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"