Українська правда

НОВИНИ

Суд призначив час і суддю для Мартиненка
21.04.2017 12:35
Запобіжний захід для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка розглядатиме суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник.

Запобіжний захід для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка розглядатиме суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник.

Про це "Українській правді" повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Суд з обрання міри запобіжного заходу відбудеться 21 квітня о 15.00.

Також Бобровник розглядатиме клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншому фігуранту справи Сергію Переломі. Засідання призначено на 15.30.

Як відомо, прес-служба Мартиненка раніше "анонсувала" призначення Бобровника для розгляду справи екс-нардепа.

"Приймати рішення щодо запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку буде суддя-хабарник Олександр Бобровник, який перебуває на гачку у Національного антикорупційного бюро України. Хоча НАБУ запевняло, що вибір судді здійснюватиме автоматизована система, але "розумний" комп’ютер знову "випадково" вибере одіозного Бобровника для обслуговування НАБУ", – зазначалось у повідомленні прес-служби.

Водночас керівник САП Назар Холодницький наголошував, що вибір судді є автоматизованим.

Колишній народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко 20 квітня був доставлений у Національне антикорупційне бюро для проведення процесуальних та слідчих дій.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила повідомлення про підозру Мартиненку, яким була здійснена розтрата коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у розмірі $ 17,28 млн.

Екс-нардеп заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів його відомства.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб, з альтернативою застави в 300 мільйонів гривень. Для Переломи САП просить 100 мільйонів застави.

Українська правда

 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"