Українська правда

НОВИНИ

Петренко взявся за реформування НАЗК: колегіальності не буде
29.03.2017 13:47
Міністр юстиції Павло Петренко просить декларантів, які за законом можуть заповнити електронні декларації до 1 травня, дати можливість це зробити тим декларантам, які мають подати документи до 1 квітня.

Міністр юстиції Павло Петренко просить  декларантів, які за законом можуть заповнити електронні декларації до 1 травня, дати можливість це зробити тим декларантам, які мають подати документи до 1 квітня.

Про це Петренко  заявив у середу на засіданні уряду, під час обговорення пропозицій для виходу з патової ситуації з заповнення електронних декларацій.

"НАЗК має розіслати повідомленні всім, хто має заповнити декларації до 1 травня, з тим, щоб вони зробили це не зараз, а через тиждень. Кожен декларант прочитає і дасть можливість подати тим, хто має лише три дні на подачу електронної декларації. Це не те питання, яке має розглядати уряд", - сказав Петренко.

Він також зазначив, що для врятування ситуації Мін'юст напрацює змін до закону, який регулює діяльність НАЗК.

Серед змін, Петренко назвав те, що НАЗК отримає одноосібного керівника.

"Колегіальність була помилкою", - зазначив він.

Також, за словами Петренка, Верховні Раді буде запропоновано скасувати кримінальну відповідальність тим 400 тисячам людей, які почали заповнювати електронні декларації, тобто в базі НАЗК існують чернетки. Він також додав, що пропонуватиме парламенту дати можливість декларантам протягом 60 днів внести відомості.

Також Петренко пропонує провести незалежний аудит роботи НАЗК, а також технічний аудит.

Крім того, Петренко зазначив, що пропонуватиме, щоб зміни до закону передбачали швидке проведення конкурсу для перезавантаження НАЗК.

Петренко також підтримав прем'єра Володимира Гройсмана про те, що керівництво НАЗК має подати у відставку. За це висловився і міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Як відомо, вже майже тиждень сайт НАЗК не працює, а тому чиновники не можуть подати свої електронні декларації. За законом , за винятком певних категорій, чиновники мають подати декларації до 1 квітня.

Як відомо, активісти звернулися до уряду з проханням звільнити керівництво НАЗК. Крім того, вони пропонують змінити законодавство і передбачити встановлення одноосібного керівництва НАЗК, зміну конкурсної процедури обрання керівника НАЗК та максимально швидкий запуск конкурсу з обрання нового керівника агентства.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"