Українська правда

НОВИНИ

В анексованому Криму спалили ковбаси й сири з України та Європи
27.03.2017 16:08
У Севастополі встановили факти продажу сирів і ковбасних виробів, вироблених у Євросоюзі й Україні, загальною вагою 373,6 кг. Фото.

У Севастополі встановили факти продажу сирів і ковбасних виробів, вироблених у Євросоюзі й Україні, загальною вагою 373,6 кг.

Цю продукцію спалили, повідомляє Федеральна служба з ветеринарного й фітосанітарного нагляду РФ (Россельхознадзор).

Відомству поскаржилися на заборонену продукцію в Севастополі – і фахівці провели перевірки індивідуальних підприємців, які реалізують продукти у ТЦ "Пасаж" на території ринку "Центральний".

При перевірці виявили факти зберігання й реалізації сирів і ковбасних виробів з Німеччини, Франції, Італії, Польщі, Данії, Голландії, а також України, на які не було ветеринарних сертифікатів та інших документів, що підтверджують походження і якість продукції, а також було відсутнє маркування російською мовою.

Заборонена продукція
Россельхознадзор

"Заборонена до ввезення в Росію продукція була вилучена з обігу й знищена шляхом спалювання в печі-інсенераторі "Бренер 500", – повідомляє Россельхознадзор.

У анексованому Криму спалили ковбаси й сири з України та Європи

Також відомство повідомляє: "На 27 березня 2017 року затримано 10451 тонна контрабандної рослинної харчової продукції, з яких знищено 10305 тонн. Затримано 464 тонни харчової продукції тваринного походження, знищено 401 тонна".

Так, у Рязані 24 березня на території ЗАТ "ТПК на Шабуліна" виявили 14 партій підкарантинної продукції, забороненої до ввезення в РФ: яблука, гранати, томати, груші й капуста пекінська – польського й турецького походження, без належних документів. 597 центнерів продукції знищили на полігоні "механічним способом". 

23 березня у Північно-Західній промзоні Ростова-на-Дону на полігоні твердих побутових відходів знищили 19,5 тон яблук зі слідами знищення маркування на тарі, до міста продукція ТОВ "Наш Плюс" не доїхала.

І в місті Іванове на продуктовій базі у двох юридичних осіб у березні виявили 1055 кг забороненої продукції: партію груш, партію яблук, партію печериць і дві партії салату з Польщі, а також партію томатів із Туреччини – без документів, що підтверджують їхнє походження. Їх теж знищили "механічним шляхом".

Як відомо, Росія обмежила імпорт продуктів харчування й сільськогосподарської продукції із країн, які ввели санкції проти неї через анексію Криму й агресії на сході України, – і регулярно знищує продукцію, яка надходить в обхід заборони.

Олена Рощенко, УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"