Українська правда

НОВИНИ

У Балаклію повернулись 12 тисяч евакуйованих мешканців
27.03.2017 16:00
До Балаклії Харківської області, де горіли склади боєприпасів, повернулися 12 тисяч евакуйованих раніше жителів.

До Балаклії Харківської області, де горіли склади боєприпасів, повернулися 12 тисяч евакуйованих раніше жителів.

Про це президенту Петру Порошенку доповіли в Нацгвардії, передає прес-служба голови держави.

"Станом на ранок понеділка в місто повернулись 12 тис. місцевих мешканців. Роботи з розмінування території продовжуються", - йдеться в повідомленні.

У Харківській облдержадміністрації розповіли, що в пунктах евакуації станом на ранок 27 березня перебувало 270 мешканців Балаклійського району. На ранковому засіданні регіонального штабу з ліквідації наслідків НС було прийнято рішення про повернення людей додому. Для цього балаклійцям нададуть транспорт.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, в Балаклії та прилеглих селах пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 приватних і 117 багатоквартирних. Також ушкоджень зазнали 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Губернатор повідомила також, що в понеділок, 27 березня, 11 будівельних компаній Харкова та області беруться до відновлювальних робіт покрівель, віконних і дверних прорізів пошкоджених будівель.

Як відомо, пожежа на арсеналі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула.

27 березня Держслужба з надзвичайних ситуацій відзвітувала про очищення від вибухонебезпечних предметів Балаклії і пунктів неподалік від міста.

Більше про події на Харківщині читайте у матеріалі "Надзвичайна зона. Вибуховий "апокаліпсис" у Балаклії".

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"