Українська правда

НОВИНИ

Кремль дорікнув за дітей на акціях, Навальний чекає Медведєва
27.03.2017 15:06
Пєсков: неповнолітніх закликали, у тому числі обіцяючи "якісь нагороди", взяти участь у неузгодженій акції в неузгодженому місці, наражаючи їх на небезпеку.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков стверджує, що організатори акцій 26 березня підбурювали підлітків до участі в них.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє "Интерфакс".

"Ми не можемо ставитися з повагою до тих, хто свідомо вводив в оману неповнолітніх, по суті дітей, закликаючи їх, у тому числі обіцяючи якісь нагороди, взяти участь у неузгодженій акції в неузгодженому місці, піддаючи тим самим безпеку й навіть життя цих дітей, неповнолітніх (загрозі)", – сказав Пєсков.

Як пише "Медуза", речник Володимира Путіна звинуватив організаторів акцій в обіцянці грошей підліткам, якщо їх затримають.

"У Кремлі поважають громадянську позицію людей, поважають право висловлювати цивільну позицію, але з повагою ми ставимося до тих випадків, коли громадянська позиція висловлюється у тому форматі, який передбачено чинним законодавством, і в тих місцях, які узгоджені відповідно до нашого закону", – заявив він.

За словами Пєскова, 26 березня проявилися "провокація й брехня":

"Ті, хто напередодні досить вишукано, псевдоакадемічною мовою пояснював, що акція законна й жодним чином не суперечить законодавству, вони говорили чисту брехню. Акція не була погоджена", – сказав прес-секретар президента РФ.

 На його думку, поліцейські діяли "абсолютно коректно, високопрофесійно й законно". Путіну доповіли про акції.

"У Кремлі досить тверезо аналізують масштаби вчорашньої акції й не схильні ні применшувати, ні перебільшувати цих масштабів", – заявив Пєсков.

У свою чергу, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, коментуючи реакцію офіційних осіб низки європейських столиць і Вашингтона, знову звинуватив Захід у подвійних стандартах:

"Я не пам'ятаю, щоб хтось дуже сильно переживав, принаймні  публічно, з приводу тих рішень, які було прийнято не дуже давно в Німеччині, Нідерландах, Австрії, влада яких просто заборонила проводити певні мітинги. І ніхто нічого не переживав із цього приводу, ніхто нічого не сказав із цього приводу", – повідомляє "РИА Новости".

Між тим, опозиціонер Олексій Навальний під час засідання у Тверському суді Москви попросив допитати прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, повідомляє "Медиазона".

Навальному інкримінують статтю 20.2.2. (організація масового одночасного перебування й (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинило порушення громадського порядку). За це загрожує до 15 діб арешту, обов'язкові роботи чи штраф.

Масові акції проти корупції, приводом для яких стало розслідування Навального про "таємну імперію" Дмитра Медведєва, пройшли в десятках міст Росії. Поліція затримала щонайменше 1 030 учасниками мітингу, включаючи Навального.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"