Українська правда

НОВИНИ

3 роки після захоплення Харківської ОДА: є 8 вироків, і ті оскаржують
27.03.2017 12:54
Із 64-х звинувачуваних у масових заворушеннях і захопленні будівлі Харківської облдержадміністрації 6 квітня 2014 року суд виніс звинувачувальні вироки у відношенні 8 осіб.

 Із 64-х звинувачуваних у масових заворушеннях і захопленні будівлі Харківської облдержадміністрації 6 квітня 2014 року суд виніс звинувачувальні вироки у відношенні 8 осіб.

Про це повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області

"На даний час по двох справах у відношенні 8 людей прийнято два звинувачувальні вироки. 2 людини засуджено до реальної міри покарання (5 років позбавлення волі, запобіжний захід на час винесення вироку – домашній арешт). Ще 6 людей засуджено із застосуванням ст.75 КК України (з випробувальним терміном)", – сказали там.

Співрозмовник агентства уточнив, що на вирок, винесений у жовтні 2016 року, подано апеляції: вирок оскаржили звинувачені, засуджені до реальної міри покарання, а прокуратура вимагає жорсткішого покарання у відношенні тих, хто отримав умовний термін.

"Жодна апеляція ще не розглянута", – сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Щодо другого вироку, винесеного в березні цього року, строк подачі апеляції ще не минув. "Питання про подачу апеляції на цей вирок вирішується", – сказали у прес-службі.

Співрозмовник агентства зазначив, що загальна кількість звинувачуваних у квітневому захопленні ОДА, у відношенні яких вироки ще не винесено, – 56 людей.

15 із них перебувають у розшуку (щодо всіх звинувачуваних судом надано дозвіл на затримання з метою приведення для вирішення питання про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою).

У відношенні 41 триває судовий розгляд у суді першої інстанції (5 осіб утримують під вартою, 11 – під домашнім арештом, 24 – випущено під заставу, 1 – без запобіжного заходу).

Увечері 6 квітня 2014 року група проросійськи налаштованих людей захопила будівлю Харківської ОДА. Вранці 8 квітня внаслідок спецоперації правоохоронці затримали 65 людей.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"