Українська правда

НОВИНИ

За три роки загинули 193 нацгвардійці – Порошенко
27.03.2017 12:25
За три роки існування Національної гвардії України загинули 193 бійця цього формування.

За три роки існування Національної гвардії України загинули 193 бійця цього формування.

Про це повідомив президент Петро Порошенко під час виступу на урочистостях з нагоди 3-ї річниці Нацгвардії у Нових Петрівцях.

"193 гвардійця загинули, захищаючи Україну", - заявив він.

Президент нагадав, що серед них є і чотири нацгвардійці, які загинули не на фронті, а біля будівлі Верховної Ради в 2015 році.

"Як не прикро, мушу згадати, бо з пісні слова не викинеш, що чотири солдати Національної гвардії загинули 31 серпня 2015 року не на фронті, де ворог очевидний та зрозумілий, загинули під стінами Верховної Ради, на площі Конституції, де їх вбили гранатами задурені політиканами люди, які називають себе патріотами", - сказав він.

"Суд над цими виконавцями вже йде, а щодо політиканів, нажаль, вони цілком комфортно себе почувають, миготять на телеекранах та співають в хорі дострокових виборів", - додав Порошенко.

За словами президента, також за три роки 1175 воїнів заслужено отримали високі державні нагороди, двом з них присвоєно звання "Герой України".

Окрім того, підкреслив Порошенко, сьогодні він прийняв рішення дати "героя" посмертно бійцю Євгену Тельнову, який загинув 15 лютого 2015 року в боях під Широкино, особисто знищивши декілька танків ворога, що готували наступ на мирний Маріуполь.

Голова держави також зазначив, що українську Нацгвардію дуже часто згадують на російському ТВ, лякаючи нею глядачів.

"Наша Національна гвардія найчастіше згадуваний бренд на російському телебаченні, схоже, найпопулярніший бренд. Лякати вами дітей абсурдно і несправедливо, але якщо вас так смертельно бояться, так ненавидять російські чоловіки, значить, народу України ви служите чесно, якісно, самовіддано", - наголосив Порошенко.

Євген Кізілов, УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"