Українська правда

НОВИНИ

ДСНС: На базі в Балаклії - поодинокі вибухи боєприпасів
27.03.2017 02:43
Станом на 20:00 26 березня на технічній території арсеналу в Балаклії спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів.

Станом на 20:00 26 березня на технічній території арсеналу в Балаклії спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"На технічній території арсеналу у м. Балаклія Харківської області спостерігаються одиночні вибухи боєприпасів періодичністю 1 вибух на 2 години. Радіус розльоту осколків не виходить за межі технічної території арсеналу", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що Балаклія і 9 населених пунктів в зоні надзвичайної ситуації очищені від вибухонебезпечних предметів.

"Для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу від Міноборони залучено 3 пожежні танки та інженерна машина розгородження (ІМР). Для підвозу води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни", - відзначили в ДСНС.

Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 92 вибухонебезпечних предметів. До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків і 27 одиниць спеціальної техніки.

Як відомо, пожежа на арсеналі у Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула.

25 березня рух поїздів до станції Балаклея, зупинений у зв'язку з вибухами боєприпасів на артскладах, було відновлено. КП БРР "Балаклійський водоканал" працювало у штатному режимі. Газопостачання у зоні надзвичайної ситуації було відключено. 

Більше про події на Харківщині читайте у матеріалі "Надзвичайна зона. Вибуховий "апокаліпсис" у Балаклії".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"