Українська правда

НОВИНИ

Екзит-пол: На виборах в Болгарії лідирує проєвропейська партія
27.03.2017 01:01
Партія "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ) лідирує на парламентських виборах, які завершилися в країні: за неї проголосували 32,8% виборців.

Партія "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" (ГЕРБ) лідирує на парламентських виборах, які завершилися в країні: за неї проголосували 32,8% виборців.

Такі дані оприлюднили соціологічні компанії, що проводили опитування громадян на виході з виборчих дільниць, повідомляє "Укрінформ".

"За партію ГЕРБ проголосували 32,8% виборців, за Болгарську соціалістичну партію - 28,4%, а на третьому місці – коаліція "Об'єднані патріоти" (8,8%)", - повідомили представники соціологічної компанії "Геллап".

Згідно з оприлюдненими даними, в наступний парламент Болгарії проходять також Рух за права і свободи (7,8%), а на п'ятій позиції розташувалася партія "Воля" з результатом 4,6%.

Партія "Реформаторський блок" поки не долає чотиривідсотковий бар'єр.

Майже аналогічними виглядають результати інших екзит-полів.

Згідно з поданими результатами голосування, розподіл парламентських місць виглядає наступним чином: партія ГЕРБ може отримати від 88 до 98 мандатів, соціалісти – від 77 до 85, "Об'єднані патріоти" – 27-28, Рух за права і свободи – 24-27, а "Воля" – 13-14 мандатів. Остаточний розподіл депутатських місць стане відомо лише після підрахунку бюлетенів і затвердження результатів голосування Центрвиборчкомом і Конституційним судом.

За даними соціологів, явка на виборах становить трохи більше 48% виборців.

Раніше повідомлялося, що правоцентристська партія Болгарії ГЕРБ зберігає невеликий відрив від свого головного політичного конкурента, соціалістів, за тиждень до дострокових парламентських виборів у неділю.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"