Українська правда

НОВИНИ

Балаклія: Розмінування завершено, електропостачання відновлено
26.03.2017 21:35
Відновити газопостачання в усіх населених пунктах району планується протягом 2-3 днів.

У Балаклії завершено розмінування, електропостачання відновлено у 95% абонентів.

Про це ввечері у неділю, 26 березня повідомила глава Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Розмінування у Балаклії та населених пунктах Балаклійського району завершено, було вилучено близько 1000 вибухонебезпечних предметів. У Балаклїї працює комісія з усунення наслідків надзвичайної події", - повідомила вона. 

За даними Світличної, електропостачання відновлено у 95% абонентів, які були відключені внаслідок вибухів на артскладах.

"Є серйозні руйнування енергомережі, аварійні бригади працюють у посиленому режимі. Відновити газопостачання в усіх населених пунктах району плануємо протягом 2-3 днів", - зазначила вона і додала, що підключення міста до газопостачання почнеться 27 березня. 

Наразі, за її словами, проводиться експертна оцінка пошкоджень житлового фонду та об'єктів інфраструктури, визначаються обсяги руйнувань, ремонтні бригади вже розпочали роботи з відновлення житлових будівель.

Як раніше повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, у Балаклії зафіксовано пошкодження 243 будинків, у тому числі 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних будинків, 12 об'єктів соціальної сфери, 22 об'єкти інфраструктури та промисловості.

Як відомо, пожежа на арсеналі у Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула.

25 березня рух поїздів до станції Балаклея, зупинений у зв'язку з вибухами боєприпасів на артскладах, було відновлено. КП БРР "Балаклійський водоканал" працювало у штатному режимі. Газопостачання у зоні надзвичайної ситуації було відключено. 

Більше про події на Харківщині читайте у матеріалі "Надзвичайна зона. Вибуховий "апокаліпсис" у Балаклії".

Українська правда 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"