Українська правда

НОВИНИ

Президент заявив про монополію на застосування сили
20.03.2017 12:44
"Усі акції протесту повинні носити винятково мирний характер, пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті", – заявив президент, говорячи про блокаду на Донбасі.

Президент Петро Порошенко заявив, що лише державні органи правопорядку мають право застосувати силу до громадян.

Про це він сказав на Раді регіонального розвитку 20 березня, коментуючи блокаду торгівлі з окупантами Донбасу.

Президент повторив, що в Україні дехто плутає демократію з "махновщиною".

"Скажіть, Французька республіка є демократичною країною? Про інцидент в аеропорту Орлі всі чули? Зловмисник вхопив військового за автомат – і негайно, у ту саму мить, був застрелений", – зазначив він.

"У країні є висока терористична загроза, а ми – в воюючій країні. От французька ілюстрація того, що демократія – це не анархія, не вседозволеність. Монополію на застосування сили має тільки держава, навіть коли вона демократична", – заявив Порошенко.

"Нам і Путіна не потрібно, щоби втратити державність, якщо ми цього не засвоїмо, якщо не зрозуміємо, що всі акції протесту повинні носити винятково мирний характер, пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті. Благо, можливість у тих, хто бажає, зараз є – контрактна армія ефективно комплектується", – додав він.

Тому президент підтримав позицію голови Національної поліції Сергія Князева про те, що народного депутата Володимира Парасюка слід притягнути до відповідальності за "насильство, погрози і хамство до поліцейських".

"Поліція також потребує політичного захисту", – вважає він.

Крім того, Порошенко дорікнув представникам місцевої влади:

"У контексті блокади маю серйозні претензії і до вас, голови держадміністрації тих областей, де місцеві (обласні) ради перевищили свої повноваження і ухвалили рішення, які виходять далеко за межі їхньої відповідальності… Вони будуть компенсувати втрати державного бюджету, втрату робочих місць, нести відповідальність за повернення цих територій під українську юрисдикцію? Ні, вони зараз сховалися".

"Влада повинна займати політично наступальну позицію. Так само, як і деякі голови обласних державних адміністрацій змогли переконливо продемонструвати державну позицію обласним радам", – зазначив президент.

Олена Рощенко, УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"