Українська правда

НОВИНИ

Росія готує мешканцям ОРДЛО в'їзні пільги
20.03.2017 12:42
Держдума має намір запропонувати уряду РФ спростити умови міграції жителів окупованих районів Донбасу до Росії.

Держдума має намір запропонувати уряду РФ спростити умови міграції жителів окупованих районів Донбасу до Росії.

Про це пише ТАСС.

Зокрема учасники парламентських слухань у Держдумі підготували проект рекомендацій російському уряду з проханням надати жителям ОРДЛО повну міграційну амністію, преференції при отриманні російського громадянства, при реєстрації за місцем проживання в РФ, а також при влаштуванні на роботу в Росії.

"З урахуванням гуманітарної катастрофи, в якій опинилися громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, провести для цієї категорії російських співвітчизників повну міграційну амністію і розробити додатковий перелік преференцій на території Росії", - йдеться в документі.

Крім того, учасники парламентських слухань пропонують "скасувати (для жителів ОРДЛО) патенти для роботи на території Росії, щоб працевлаштування проходило за спрощеною схемою через службу зайнятості населення".

Більше того, у зв'язку з "масовим характером переслідування російських співвітчизників на Україні з політичних мотивів", йдеться в проекті, уряду пропонується розробити комплекс заходів, щоб законодавчо спростити надання політичного притулку за кордоном.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"