Українська правда

НОВИНИ

Затриманий в окупованому Криму учасник "Аскера" вже 8 днів сидить у СІЗО
18.02.2017 23:40
Затриманий російськими прикордонниками учасник організації "Аскер" Сеіт-Ібраїм Зайтуллаєв вже 8 днів перебуває в СІЗО №1 Сімферополя.

Затриманий російськими прикордонниками учасник організації "Аскер" Сеіт-Ібраїм Зайтуллаєв вже 8 днів перебуває в СІЗО №1 Сімферополя.

Про це QirimInfo розповіла мати затриманого Ліля.

За її словами, Зайтуллаєва затримали в ніч з 9 на 10 лютого.

Сеіт-Ібраїм Зайтуллаєв
Фото з сайту Крим.SOS

"Він [Зайтуллаєв] зараз перебуває в СІЗО, щодо нього ведеться слідство. Я була у нього сьогодні, відвозила передачу. У нього є адвокат за призначенням - Тарас Омельченко. Толком я з ним не змогла поговорити, тому що поруч був конвой. На тему того, чому він вирішив йти до Криму ми не поговорили. Він просто сказав, що дуже сумував за сім'єю. Тут ще живе його дівчина", - розповіла мати затриманого.

Судячи з даних сторінки Зайтуллаєва в соціальній мережі Вконтакте, він родом з Джанкоя. Мама затриманого також повідомила, що проживає в Джанкої. Про застосування тортур до Зайтуллаєва інформації немає.

"У всякому разі, на обличчі я не бачила слідів насильства. З того, що я чула сама: з ним розмовляють нормально. Сказати, що його залякують, не можу. Слідчий сказав, що йому можуть дати умовний термін, але це буде вирішувати суд", - розповіла мати Зайтуллаєва.

Як повідомлялося, 17 лютого з'явилася інформація про затримання російськими прикордонниками учасника кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджиха Сеіт-Ібраїма Зайтуллаєва.

У прикордонному управлінні ФСБ стверджують, що Зайтуллаєв намагався перетнути адміністративний кордон з анексованим Кримом з боку Херсонської області в обхід пункту пропуску. На нього заведено кримінальну справу за статтею про незаконний перетин кордону (стаття 322 КК РФ).

Раніше кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook повідомляв, що бізнесмен і творець батальйону Ленур Іслямов підтвердив йому, що Зайтуллаєв входив до формування, але два місяці тому був "звільнений" від справ.

Також Іслямов розповів, що Зайтуллаєв талановитий музикант, "дуже переживав наші проблеми і сумував за батьками", мав намір вступати до технологічного інституту на території материкової України.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"