Українська правда

НОВИНИ

Плотницький вважає указ Путіна доказом "державності ОРДЛО"
18.02.2017 19:31
Глава терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький назвав доленосним указ президента РФ Володимира Путіна про визнання документів жителів ОРДЛО в Росії.

Глава терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький назвав доленосним указ президента РФ Володимира Путіна про визнання документів жителів ОРДЛО в Росії.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на онлайн-ресурсі бойовиків "ЛНР". 

"Президент Російської Федерації Володимир Путін прийняв доленосне рішення... Це черговий доказ того, що республіка відбулася як держава. Сьогоднішній день ще на один крок наблизив республіку до світового визнання нашого суверенітету", - сказав Плотницький.

У той же час, глава бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко висловив подяку президенту РФ за прийняте рішення про визнання документів, виданих на території ОРДЛО.

"Указ президента Росії про визнання документів, виданих Донецькою Народною Республікою - це ще одне свідчення того, що Росія підтримувала і буде підтримувати право своїх співвітчизників боротися за своє життя, свою культуру, свою мову і, врешті-решт, за свої честь і гідність. Якщо Батьківщина-мати голосно і сміливо підтримує нашу боротьбу, значить наша боротьба - справедлива. Значить, наші жертви не даремні. Значить, наші надії виправдані", - сказав він російському агентству "РИА Новости".

Раніше 18 лютого під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що "прогрес у ситуації з безпекою на Донбасі не має бути самоціллю", а "прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом" не має альтернативи для врегулювання конфлікту. 

Згодом під час зустрічі у "нормандському форматі" Лавров намагався надати новий статус бойовикам, що називають себе керівниками "ДНР" та "ЛНР".

Як відомо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Президент України Петро Порошенко назвав підписання Путіним указу "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"