Українська правда

НОВИНИ

Між Семенченком і Нацполіцією на Донбасі стався інцидент через зброю
17.02.2017 15:30
На блокпості у Бахмуті Донецької області під час перевірки осіб зі зброєю народний депутат завадив проведенню огляду.

На блокпості у Бахмуті Донецької області під час перевірки осіб зі зброєю народний депутат завадив проведенню огляду.

Про це інформує 17 лютого відділ комунікації поліції Донецької області.

Близько 13:00 на блокпосту у Бахмуті поліцейські зупинили автобус "ПАЗ", в якому знаходились близько 20 осіб у камуфльованому одязі, а деякі в масках на обличчі. Транспортний засіб рухався в супроводженні одного з народних депутатів України.

Під час перевірки осіб та огляду салону автобусу було виявлено мисливський карабін "СКС", який мав візуальні ознаки зміни конструкції.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, представник дозвільної системи, але народний депутат забрав зброю до себе в автомобіль та поїхав з місця, не надавши можливості провести працівникам поліції необхідні слідчі дії.

У повідомленні поліції не вказано прізвище народного депутата, водночас за даними "Української правди", мова йде про депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка.

У поліції наголошують: ввезення в зону АТО або вивезення з неї зброї, навіть при наявності дозволу на володіння, перебуває під пильним контролем поліції. У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності.

Водночас у коментарі "Українській правді" сам Семенченко заявив, що поліція намагалася незаконно затримати "ветерана війни за незалежність" з офіційно зареєстрованою зброєю та виклав свою версію подій.

Як відомо, 17 лютого за сигналом тривоги одночасно було піднято усі сили поліції Донецької області. Метою навчань було відпрацювати оперативне реагування на будь-яку загрозу.

Було сформовано додаткові наряди для посилення блокпостів та створені додаткові мобільні пости.

За годину правоохоронці взяли під контроль усі автошляхи поряд з лінією розмежування, виїзди та в’їзди в область, дороги стратегічного значення та ті, якими громадяни намагаються оминути блокпости.

Водночас люди, які продовжують блокувати залізничні колії на Донбасі, заявили про підготовку штурму їхніх позицій і кинули заклик про підмогу.

У Нацполіції спростували інформацію, розповсюджену блокувальниками у ЗМІ, про підготовку штурму.

Там нагадують, що за фактами блокування залізничної колії та захоплення залізничного транспорту відкрито 4 кримінальних провадження.

Зазначається, що посилений режим зберігатиметься до кінця дня, а профілактичне відпрацювання, запроваджене Нацполіцією України, триватиме до 28 лютого.

Про те, які залізничні напрямки блокують та скільки вугілля лишилося на ТЕС, в матеріалі "блокада-онлайн".

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"