Українська правда

НОВИНИ

В ГПУ пояснили, навіщо обшукують корпорацію нардепа-радикала
17.02.2017 14:47
Генпрокуратура проводить обшуки в офісних приміщеннях корпорації S. Group в місті Дніпро у справі про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Генпрокуратура проводить обшуки в офісних приміщеннях корпорації S. Group в місті Дніпро у справі про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це заявила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у своєму Facebook.

За її даними департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ проводить обшуки в офісних приміщеннях групи компаній S.Group, що знаходиться в Дніпрі, в межах кримінального провадження за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України), замаху на привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, а саме 110 млн грн (ч. 5 ст. 191 КК України) та службового підроблення (ст. 366 КК України).

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях триває, вказує Сарган.

Раніше в п'ятницю народний депутат Радикальної партії Сергій Рибалка заявляв, що представники Генпрокуратури та СБУ "вдерлися" в офіс Дніпропетровського обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка та в центральний офіс корпорації S.Group, яка належить родині Рибалки.

Нардеп вважає дії правоохоронців політичним переслідуванням.

У реєстрі судових рішень є дані про кримінальні провадження щодо корпорації S. Group, що спеціалізується на виробництві снеків (горішків, сухариків, насіння) і підконтрольна родині нардепа Рибалки. Ці справи стосуються ухилення від сплати податків.

Останню справу відкрили 19 грудня 2016 року у ДФС Києва. За матеріалами справи, фірма "Снек Експорт" заплатила 1,6 млн доларів кіпрській компанії Lagrion Limited за використання торгових марок. Йдеться про марки "Semki", "RED", "Мачо", "Козацька розвага", "RIBALKA", "SNEKKIN". Правоохоронці припускають, що таким чином компанії з корпорації S. Group ухилилися від сплати податків.

Крім того, Генпрокуратура ще з березня 2014 року розслідує справу щодо засновника і посадових осіб S. Group, які у 2013-му ухилилися від сплати 8 млн грн податків.

Раніше, Сергій Рибалка заявляв, що його торгові марки зареєстровані за кордоном для уникнення рейдерських атак.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"