Українська правда

НОВИНИ

Україна вимагає відкрити "Золоте" і прибрати війська з Дебальцевого
07.12.2016 17:57
Україна готова до відновлення роботи КПВВ "Золоте" до 10 грудня 2016 року, але бойовики блокують відкриття.

Україна готова до відновлення роботи КПВВ "Золоте" до 10 грудня 2016 року, але бойовики блокують відкриття.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

"Головна тема в підгрупі з безпеки - імплементація рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Представники ОРЛО продовжують порушувати режим припинення вогню в районі Станиці Луганської, зриваючи таким чином реалізацію рамкового рішення", - написала вона.

Також, за словами Оліфер, Україна ставить питання про демілітаризацію Дебальцевого. "Ми наполягаємо: розведення сил і засобів повинно відбуватися від лінії, визначеної Меморандумом 19 вересня 2014 року за умови повного припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення", - написала вона.

"І в підгрупі з безпеки, і в гуманітарній підгрупі, і в контексті соціально-економічних проблем гостро стоїть питання відкриття КПВВ в Золотому. Представники "ОРЛО" як і раніше не дають виразних пояснень про причини блокування відкриття КПВВ. Україна вкотре на всіх рівнях підтвердила свою повну готовність до відновлення роботи цього пункту пропуску до 10 грудня 2016 року", - зазначила Оліфер.

Крім того, контактгрупа доручила підгрупі з економічних питань в максимально стислі терміни організувати підписання протоколу, який би дозволив розблокувати роботу Попаснянського водоканалу на території Луганської області.

Як відомо, раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що понад 500 тисяч жителів окупованих територій Луганської області можуть залишитися без води через бездіяльність так званої "влади" ОРЛО.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"