Українська правда

НОВИНИ

На суддю, яка відпустила відомого кіберзлочинця, завели справу
07.12.2016 15:18
Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо слідчої судді Октябрського районного суду Полтави, яка відпустила керівника злочинного кіберугруповання "Avalanche".

Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо слідчої судді Октябрського районного суду Полтави, яка відпустила керівника злочинного кіберугруповання "Avalanche".

Про це повідомляє у середу прес-служба Генпрокуратури.

За апеляцією прокуратури ухвалу Октябрського районного суду Полтави, якою було відмовлено в задоволенні клопотання про тимчасовий арешт громадянина України, якого обвинувачують в участі в міжнародній злочинній організації, скасовано, а за фактом винесення неправосудного рішення розпочато кримінальне провадження.

Зазначається, що вищезгаданого громадянина взято під тимчасовий арешт на 40 діб з моменту затримання.

Як відомо, міжнародна мережа для запуску та управління масовими глобальними шкідливими атаками на телекомунікаційні системи з подальшим відмиванням грошей, здобутих злочинним шляхом функціонувала 7 років.

Зловмисники угруповання використовували інфраструктуру "Avalanche" з 2009 року для розповсюдження шкідливих програм, фішингу та спаму, а також для відмивання грошей рекрутингових компаній.

Для ліквідації мережі свої зусилля доклали правоохоронці 30 країн. Під час спільної операції, проведеної 30 листопада 2016 року у 30 країнах, було затримано п’ятьох організаторів цієї мережі. Троє з них – українці, одного затримали в Німеччині, ще двох – на території України.

3 грудня стало відомо, що Октябрський райсуд Полтави відмовився дати дозвіл на арешт підозрюваного в кіберзлочинах Геннадія Капканова, якого шукали правоохоронці 30 країн світу протягом 4-х років.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"