Українська правда

НОВИНИ

Геращенко: Врадіївки-2 не буде, винного покарають
25.08.2016 12:45
Поліцейському, який застрелив людину в Миколаївській області, в четвер буде пред'явлено підозру і він відправиться в СІЗО до суду.

Поліцейському, який застрелив людину в Миколаївській області, в четвер буде пред'явлено підозру і він відправиться в СІЗО до суду.

Про це у своєму Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

"Ніякої Врадіївки-2, про яку мріє оточення Віктора Януковича і, перш за все, екс-міністр МВС Олександр Захарченко, не буде. Україна змінилася", – пише він.

За словами Геращенка, "винний у загибелі громадянина отримає суворий вирок для застереження всім іншим співробітникам правоохоронних структур".

Він також висловив свої співчуття рідним і близьким загиблого Олександра Цукермана.

"Держава зобов'язана буде виплатити компенсацію його сім'ї в разі обвинувального вироку суду щодо поліцейського, який вчинила вбивство", – підкреслив радник міністра.

Як відомо, у ніч на середу в райцентрі Криве Озеро Миколаївської області співробітники місцевого відділу поліції на смерть забили молодого чоловіка. Події вже встигли охрестити "другою Врадіївкою".

Біля будинку загиблого зібралося близько 200 обурених місцевих жителів. Виникла загроза самосуду над підозрюваними у вбивстві.

Поліція Миколаївської області оприлюднила зовсім іншу версію подій.

Там стверджували, що поліцейські намагались вгамувати порушника, але останній чинив опір.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 КК України "Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначалося, що співробітники поліції, відносно яких призначено перевірку, відсторонені від виконання службових обов’язків.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив у четвер, що за даними експертизи, один з поліцейських не лише бив закутого в кайданки чоловіка, а й стріляв у нього з травматичного пістолета.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"