Українська правда

НОВИНИ

Генштаб: Навчання української авіації не пов'язані з ситуацією в Криму і скасовані не будуть
11.08.2016 23:19
Загострення ситуації на адмінкордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом не приведуть до скасування практичної фази командно-штабних навчань Повітряних сил Збройних сил України, яка стартувала 10 серпня.

Загострення ситуації на адмінкордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом не приведуть до скасування практичної фази командно-штабних навчань Повітряних сил Збройних сил України, яка стартувала 10 серпня.

Про це заявив начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер увечері.

"Через дії російських військових в регіоні навчання Повітряних сил, які почалися раніше, скасовуватися не будуть", - сказав він.

При цьому Селезньов підкреслив, що ці навчання є плановими. "Навчання, які почалися вчора, спрямовані і на прикриття з повітря, і на ураження наземних цілей. Навчання планові і жодним чином не пов'язані із загостренням ситуації на адмінкордоні з Кримом", - сказав він.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Міноборони України, 10 серпня відповідно до плану заходів бойової підготовки військовослужбовців Повітряних сил ЗСУ, на території країни стартувала практична фаза командно-штабних навчань з практичними діями військ "Небесний щит-2016".

У рамках навчань, військові льотчики винищувальної і бомбардувальної авіації ПС ЗСУ на літаках МіГ-29 і Су-24 відпрацьовували практичне виконання низки льотно-тактичних вправ, спрямованих на закріплення практичних навичок.

Крім цього, підрозділи зі складу зенітних ракетних і радіотехнічних військ виконали марш до нового району бойового призначення і почали виконання завдань в системі бойового чергування з охорони повітряного простору держави.

Бойові розрахунки різних систем протиповітряної оборони зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з фахівцями Сухопутних військ почали виконання практичних завдань.

Крім цього, 11 серпня прес-центр командування Військово-морських сил ЗСУ повідомив, що на території південних областей країни триває комплекс навчань підрозділів морської піхоти та берегових ракетно-артилерійських військ.

У рамках навчань морські піхотинці і берегові артилеристи за підтримки морської авіації та авіації інших видів Збройних Сил України відпрацьовують дії під час охорони і оборони важливих об'єктів інфраструктури, боротьби з повітряним десантом противника, знищення диверсійно-розвідувальних груп, оборони морського узбережжя тощо.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"