Українська правда

НОВИНИ

ЦВК до вівторка чекає уточнень про голосування на Луганщині
24.07.2016 15:13
ЦВК доручила ОВК виборчого округу №114 надати уточнений протокол про підсумки голосування на проміжних виборах не пізніше 26 липня.

Центральна виборча комісія доручила ОВК виборчого округу №114 надати уточнений протокол про підсумки голосування на проміжних виборах не пізніше 26 липня.

Про це 24 липня повідомили у прес-службі Центрвиборчкому за підсумками засідання ЦВК.

"Після опрацювання прийнятого раніше протоколу  про підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня ОВК одномандатного виборчого округу №114  (Луганська область) ЦВК доручила цій комісії скласти та доставити до ЦВК протокол з поміткою "Уточнений" не пізніше 26 липня 2016 року", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, 17 липня в Україні відбулися проміжні парламентські вибори,  довибори проходили в семи одномандатних округах: № 23 (Волинська обл.), 27 (Дніпропетровська обл.), 85 (Івано-Франківська обл.), 114 (Луганська обл.), 151 (Полтавська обл.), 183 (Херсонська обл.), 206 (Чернігівська обл.).

На Луганщині більшість голосів отримав кандидат від партії "Наш край" Сергій Шахов.  Робота окружної комісії №114 періодично блокувалася через бойкот частини членів ОВК засідання комісії. Спостерігачі висловлювали занепокоєння через те, що дані про явку та підрахунок голосів з ОВК не надходили вчасно до ЦВК. 

Спостерігачі ОПОРИ фіксували, що ОВК суттєво переглядала попередні дані щодо активності виборців. Таким чином, неналежна діяльність ОВК створила об’єктивні умови для недовіри учасників виборчого процесу до її діяльності. Крім цього, серйозні проблеми в діяльності ДВК округу пов’язані із масовими замінами в складі комісій.

Сергій Шахов ішов на вибори разом із великою кількістю технічних кандидатів.Програми 31 кандидата були створені одночасно і, ймовірно, на одному комп'ютері. Оскільки членів ДВК визначають шляхом жеребкування з-поміж представників кандидатів, їх кількість у Шахова чи не найбільша.

Станом на вечір 17 липня правоохоронці розпочали 14 кримінальних проваджень через порушення на проміжних виборах народних депутатів на одномандатному виборчому окрузі №114.

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"