Українська правда

НОВИНИ

Холодницький: Покажемо докази у "справі Онищенка" у ВР
28.06.2016 11:00
29 червня відбудеться засідання регламентного комітету ВР щодо даної справи.

Олександр Онищенко не є підозрюваним у справі "Укргазвидобування".

Про це в інтерв'ю Українській правді заявив голова Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. 

"На даний час народний депутат Онищенко не є підозрюваним у вказаному впровадженні. Оскільки ми не можемо оголосити підозру людині, яка має статус народного депутата і якій цей статус не знято відповідно до закону.  Поки немає постанови ВР про притягнення до відповідальності, підозра не може бути повідомлена. Хоча вже текст набраний, лишається тільки поставити дату", - зазначив він.

За його словами, 29 червня відбудеться засідання регламентного комітету ВР щодо даної справи. 

"Думаю, там ми частину доказів продемонструємо на засіданні цього комітету", - зазначив антикорупційний прокурор. 

Також Холодницький зазначив, що провадження у даній справі було відкрито 4 грудня.

"Півроку нам знадобилося, щоб провести низку слідчих дій, весь комплекс слідства, допити... Коли вже є подання на зняття недоторканості - значить, вже є обгрунтовані підозри, і є докази, що людина вчинила певний злочин", - додав Холодницький. 

Коментуючи "опір" Онищенка і його дії під час слідства у справі, Холодницький зазначив: "Звичайно, ми не чекали, що буде легко і що людина буде сидіти і чекати, поки по неї прийдуть".  Також він додав, що у прокуратурі "були готові" до того, що захист фігурантів справи будуть захищати будь-якими методами. 

При цьому він запевнив, що особисто йому у "справі Онищенка" не надходило ніяких дзвінків від будь-яких високопосадовців щодо фігурантів справи. 

"У справі Онищенко ніхто не дзвонив, хоча знаю, що слідкують за справою, у т.ч. - у  найвищих кабінетах", - зазначив Холодницький.

Українська правда 






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"