Українська правда

НОВИНИ

Слухання у справі про вбивство СБУшника після сутичок будуть закритими
28.06.2016 10:40
Підозрювані, крім порушень за 11 статтями, звинувачуються тепер і у спробі втечі.

Підготовче слухання в суді у справі про торішнє вбивство співробітника Служби безпеки України Віктора Мандзика у Волновасі тепер буде проходити закрито.

Таке рішення вночі ухвалила колегія суддів Приморського райсуду Маріуполя, повідомляють "Новости Донбасса".

Судове засідання "у справі Гордєєва" продовжилося після перерви 28 червня близько 2 годин ночі. Перерву продовжили у зв'язку з проведенням слідчих дій у приміщенні суду.



Один із державних обвинувачів прокурор Дьяченко клопотав про проведення судового засідання в закритому режимі, оскільки підсудні покинули місце, де вони перебували.

Він надав суду виписку з ЄРДР, де підсудні, крім порушень за 11 статтями, звинувачуються у правопорушенні за частиною 2 статті 393 КК України "Спроба втечі".

За його словами, в ЄРДР також внесено дані про хуліганство 26 червня з боку присутніх на засіданні, а також погрози на адресу суду й прокурорів.

"У зв'язку із чим я прошу зробити це засідання закритим, з метою безпеки всіх учасників судового засідання", – сказав Дьяченко.

Колегія суддів (у складі суддів Приморського районного суду – Ігоря Сараєва, Дмитра Пантелєєва й Наталі Курбанової) вирішили долучити до матеріалів справи надані документи.

Далі обговорювалося клопотання прокурора про проведення судового засідання в закритому режимі. Другий обвинувач – прокурор Тимонов підтримав клопотання. Сторони захисту висловилася проти такого рішення, як і підсудні.

Адвокат Віталій Погосян заявив, що на судовому засіданні дуже багато озброєних співробітників поліції й про небезпеку засідання й мови бути не може.

Фото поліції Донецької області

У підсумку колегія суддів ухвалила здійснювати підготовче слухання у форматі закритого судового засідання.

Розгляд питання про продовження підозрюваним у вбивстві співробітника СБУ запобіжного заходу триває вже три доби, зазначає сайт Маріуполя 0629.

Увечері 26 червня п'ятеро з шести підслідних у зв'язку зі скаргами на погіршення самопочуття доправили в лікарню. Адвокати стверджували, що там їх побили.

27 червня о 17:00 спливав час запобіжного заходу для підозрюваних. Їхня "група підтримки" блокувала залу засідань. Сталися сутички.

Як повідомляє поліція Донецької області, після 17-ї в понеділок підсудні виламали двері спецприміщення й самовільно вийшли в залу Приморського суду.

Виламані двері спецприміщення в суді
Фото Нацполіції

За даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 393 КК – "Втеча з місця позбавлення волі або з-під варти".

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Співробітника СБУ Віктора Мандзика вбили у Волновасі 21 березня 2015 року.

За версією прокуратури, того дня Денис Гордєєв, відомий на прізвисько "Адвокат", із двома своїми товаришами зупинив три вантажівки під приводом запобігання контрабанді товарів і почав вимагати пред'явити документи від водіїв.

На місце подій прибув працівник СБУ. За версією слідства, у Мандзика відібрали службове посвідчення й табельну зброю (автомат АК74В), а потім "Адвокат" зробив вистрілив йому в голову. 

Гордєєва затримали за тиждень в Ужгороді. Згодом арештували ще 6 його товаришів.

Серед іншого, 7 затриманих – як стверджує слідство, "банду з числа співробітників охоронної фірми "Січ" – звинувачують у тому, що з листопада 2014 до березня 2015 року вони скоїли серію розбійний нападів на магазини в Донецькій області й окремих громадян, а також викрадали транспортні засоби.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"