Українська правда

НОВИНИ

Труханов не знає, чи має російське громадянство
04.04.2016 17:33
Мер Одеси Геннадій Труханов заперечує інформацію про своє російське громадянство і пов'язані з ним офшорні компанії на Віргінських островах.

Мер Одеси Геннадій Труханов заперечує інформацію про своє російське громадянство і пов'язані з ним офшорні компанії на Віргінських островах.

Про це він заявив в телеканалу 24.

"Я звертався до Генерального консульства РФ в Одесі. Мені відповіли в 2014 році, що не мають (даних – ред.), і громадянином РФ я не є. Така ж інформація була, по-моєму, від федеральної міграційної служби РФ", - наполягає Труханов.

Водночас, він заявив, що дані про володіння ним 20 офшорними компаніями, оприлюднені міжнародними розслідувачами, сприйняв за "жарт".

"Що стосується офшорних компаній, то це взагалі... я спочатку подумав, що це з першим квітня вирішили розіграти. Знаєте, по-одеськи так. Але вийшов дуже грубий жарт", - заявив мер Одеси.

Як відомо, за даними, які були зібрані в рамках міжнародного журналістського розслідування, Труханов має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями.

Водночас речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що СБУ перевірить наявність російського громадянства у Труханова.

"Конституція України (ст.4) передбачає, що у нашій державі існує єдине громадянство, підстави набуття і припинення якого визначаються законом. Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства є Державна міграційна служба України. Стаття 24 Закону України "Про громадянство" регламентує, що саме цей орган здійснює регулятивні відносини між державою та громадянином щодо набуття українського громадянства, визначає підстави для його припинення", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"