Українська правда

НОВИНИ

Затриманий у Криму активіст поскаржиться на спецслужби РФ до суду
07.02.2016 22:55
Затриманий російськими прикордонниками 5 лютого на в'їзді до Криму проукраїнський активіст Вельдар Шукурджиєв планує звернутися до суду через неправомірні, на його думку, дій щодо нього.

Затриманий російськими прикордонниками 5 лютого на в'їзді до Криму проукраїнський активіст Вельдар Шукурджиєв планує звернутися до суду через неправомірні, на його думку, дій щодо нього.

Про це активіст заявив 7 лютого у Facebook.

Він нагадав, що представники російських спецслужб протримали його на в'їзді у Крим три години, розпитуючи кілька разів "про одне й те ж", цікавилися сім'єю, запитували, з якою метою він прямує до Криму.

"Правду я маю намір шукати у суді, так як "молниеносный" полковник Соколов мені чітко дав зрозуміти, що усі мої скарги у прикордонну службу і до ФСБ РФ - марна трата часу. Однак продовжу шукати правди у суді. Нехай мені в суді вкажуть, на який законодавчий акт опираються на "кордоні", а так само, чи не протирічать дії на "кордоні" закону від Діми Медведєва про "родинну гавань"", - заявив він.

Також Шукурджиєв зазначив, що йому погрожували, "прямо говорили, що більше мене не впустять в Крим", та записували на відеокамеру спробу вручити йому письмову заборону на в'їзд до Криму до 2030 року.

Почну)05.02.2016 року я на своїм авто під'їхав до пункту пропуску «Каланчак» (на рф його називають «армянськ»). В машин...

Опубликовано вельдаром шукурджиевым 7 февраля 2016 г.

Як відомо, 5 лютого Кримська правозахисна група повідомила, що активіста Вельдара Шукурджієва затримали на в'їзді до Криму російські прикордонники, причини затримання невідомі, він перебував на "бесіді" з прикордонниками і ФСБ.

У листопаді 2015 року також на пункті пропуску "Каланчак" під час в'їзду на півострів його затримали на 7 годин без пояснення причин.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"