Українська правда

НОВИНИ

Аксьонов прогнозує в Криму "величезний турпотік", а оператори - подорожчання
19.01.2016 14:59
Голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що очікує "величезний турпотік" нинішнього року і вимагає від підлеглих не "обманювати очікування курортників".

Голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що очікує "величезний турпотік" нинішнього року і вимагає від підлеглих не "обманювати очікування курортників".

Про це він сказав у вівторок на засіданні російського уряду Криму, передають Крим.Реалії.

"Турпотік буде величезним, Туреччину і Єгипет практично закрили – з урахуванням ворожого керівництва цих країн до нас, до Російської Федерації. Звісно, треба очікувати, що людей буде набагато більше, при цьому очікування мають виправдатись", – сказав Аксьонов.

Він також зажадав від Міністерства туризму і Мінпаливенерго Криму дати "реальну картину", як працюватимуть пансіонати.

Режим надзвичайної ситуації, оголошений у Криму через проблеми з електропостачанням, триватиме до травня – тоді очікується запуск другої черги енергомосту з Краснодарського краю.

Згідно з даними Мінкурортів Криму, 2015 року півострів прийняв більше 4 мільйонів туристів.

Він доручив міністерству економіки Криму провести перед курортним сезоном "методичну роботу" з підприємцями регіону, щоб не допускати необґрунтованого підвищення цін на продукти в курортних регіонах півострова.

"У деяких випадках починаються спекуляції. На південному березі фрукти і вода коштують дорожче, ніж у Нью-Йорку. Такого бути не повинно ", - сказав Аксьонов.

Водночас, як пише Коммерсантъ, туроператори прогнозують, що вартість проживання в кримських готелях в майбутній літній сезон може зрости на 15-30%. Власники місцевих готелів розраховують на збільшений попит туристів, які втратили можливість відпочивати в Туреччині та Єгипті.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"