Українська правда

НОВИНИ

СКР вважає, що Нємцова вбили за висловлювання про мусульман
30.11.2015 05:28
СКР вважає, що "замовник" доручив вбити Бориса Нємцова з релігійних мотивів.

СКР вважає, що "замовник" доручив вбити Бориса Нємцова з релігійних мотивів.

Як пише "Росбалт", це випливає з протоколів допитів родичів командира роти батальйону "Північ" Руслана Геремеева, якого слідство і приміряє на роль "замовника".

У близьких Геремеева запитували, наскільки сильно віруючими є вони самі і Руслан; як вони і Геремеев ставилися до висловлювань Нємцова про мусульман; чи зачіпали релігійні почуття свідків і командира роти "Півночі" подібні висловлювання політика; як вони сприйняли заяви Нємцова на підтримку карикатуристів "Шарлі Ебдо" і т.д.

"Подібних питань було дуже багато. З допитів чітко випливало, що в СКР вважають, ніби мотивом вбивства Нємцова були його необережні слова про мусульман", - вважає співрозмовник агентства.

За його словами, близькі Руслана говорили, що ні вони, ні Руслан ніколи не спілкувалися з Нємцовим, а також майже нічого про нього не чули до моменту вбивства. І вже тим паче не вивчали його виступу.

"Але слідчі продовжували "гнути" релігійну лінію", - повідомило джерело "Росбалта".

Нагадаємо, що поки СКР вважає повністю встановленими виконавців і організатора (Руслана Мухудінова) злочину. Всі вони, згідно з матеріалами справи, діяли з корисливих мотивів, тобто за винагороду. Однак у матеріалах розслідування згадується і невстановлений "замовник", мотивація якого до кінця не вияснена.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"