Українська правда

НОВИНИ

"ЛНР" і "ДНР" згодні на особливий статус Донбасу у складі України
09.06.2015 01:31
Влада самопроголошених «ЛНР» і «ДНР» направили Контактній групі доповнення до змін до Конституції України.

Влада самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" направили Контактній групі доповнення до змін до Конституції України.

Про це йдеться в заяві представників "ЛНР" і "ДНР" на Мінських переговорах Владислава Дейнего і Дениса Пушиліна, передає "Інтерфакс".

Проект переданий тимчасовому координатору робочої групи з політичних питань від ОБСЄ П'єру Морелю.

Доповнення до змін до Конституції передбачають збереження окремих районів Донбасу з особливим статусом у складі України.

"Окремі райони з особливим статусом або їх асоціації є невід'ємною складовою частиною України і в межах повноважень, визначених Конституцією, окремими законами України, а також угодами щодо розмежування повноважень між цими районами, їх асоціаціями і кабінетом міністрів України, міністерства, іншими центральними органами виконавчої влади самостійно вирішують питання, віднесені до їх відання", - йдеться в тексті документа.

"В окремих районах з особливим статусом діє особливий порядок і особливий статус місцевого самоврядування, що передбачає окреме правове регулювання", - наголошується в проекті.

При цьому пропонується наділити органи місцевого самоврядування особливим статусом і створювати органи охорони громадського порядку.

"Органи місцевого самоврядування окремих районів з особливим статусом і органи управління їх асоціацій з метою забезпечення громадської безпеки мають право створювати органи охорони громадського порядку: народну міліцію", - йдеться в документі.

Керівників таких органів передбачається призначати на посади та звільняти за рішенням місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що 5 червня представники бойовиків "ДНР" заявили, що не підтримують ініціативу президента України Петра Порошенка провести всеукраїнський референдум про статус східних регіонів країни.

Як відомо, у п'ятницю на прес-конференції Порошенко заявив про те, що ніколи не допустить проведення референдуму, на якому було б питання про відділення Донбасу.

При цьому він додав, що можливий референдум щодо режиму місцевого самоврядування.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"