Українська правда

НОВИНИ

СБУ зі спецслужбами Молдови піймала ватажка терористичної групи "Сомалі"
29.05.2015 13:04
Контррозвідники Служби безпеки спільно з спецслужбами Молдови затримали "командира" однієї з батарей терористичної групи "Сомалі" на прізвисько "Академік".

Контррозвідники Служби безпеки спільно з спецслужбами Молдови затримали "командира" однієї з батарей терористичної групи "Сомалі" на прізвисько "Академік".

Про це інформує у п'ятницю прес-служба СБУ.

Зазначається, що бойовик прибув до столиці Молдови літаком російських авіаліній.

Затриманий бойовик, мешканець Одеси, влітку минулого року пройшов спеціальну військову підготовку на території одного з полігонів у районі Макіївки Донецької області під керівництвом кадрових військовослужбовців ГРУ Генштабу Збройних сил РФ. Після закінчення курсів йому було присвоєно фейкове офіцерське звання "старший лейтенант".

 Фото СБУ

Бойовик із серпня 2014 до травня 2015 року був командиром батареї бойовиків у складі свого терористичного угруповання, відомого як група "Гіві". Він безпосередньо проводив обстріли та координацію вогню по позиціях сил антитерористичної операції, які дислокувались в районах Донецького аеропорту, населених пунктів Сніжне, Іловайськ, Дебальцеве та Авдіївка.

Під час обшуку співробітники спецслужб вилучили в затриманого паспорт громадянина України та документи, які доводять його участь у бойових діях на боці терористів т.зв. "ДНР":

"Удостоверение личности старшего лейтенанта", довідка "міністерства оборони "ДНР", що засвідчує втрату "Академіком" у результаті бойових дій документів, які засвідчують його особу та "Увольнительную записку", підписану ватажком його терористичного угруповання.

 Фото СБУ

Бойовик "захопив" з собою кілька комплектів військової форми з шевронами 1-ої окремої батальйонно-тактичної групи "Сомалі" та групи "Гіві", шеврони ЗС РФ.

У терориста також вилучено речі, які свідчать про ймовірне залучення бойовика російськими спецслужбами до диверсійно-підривної роботи: військові топографічні карти Донецької області та району населеного пункту Амвросіївка із зазначенням місць дислокації військових формувань ЗСУ.

 Фото СБУ

Крім того вилучено космічний знімок полігону з нанесеними орієнтирами, два флеш-накопичувачі з відомостями окремих "військових формувань "ДНР" з грифами обмеження доступу "для службового користування" і "таємно", дев'ятнадцять плат оперативної пам’яті до персонального комп’ютера, дві сім-карти українського мобільного оператора, USB-модем російського оператора стільникового зв’язку, ключ від сейфа та металеву печатку.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"