Українська правда

НОВИНИ

РосЗМІ: Проект "Новоросія" офіційно закрили, Царьов не знадобився
20.05.2015 14:56
Проект формування "Новоросія" офіційно закритий.

Проект формування "Новоросія" офіційно закритий.

Про це повідомили прихильники формувань, пише російська "Газета.Ru".

"Діяльність структур Новоросії заморожена, оскільки вона не вписується в план мирного врегулювання, підписаний у присутності країн "нормандської четвірки", — заявив колишній депутат ВР Олег Царьов, який переметнувся на сторону бойовиків, ще й став головою руху "Новоросія".

У соцмережах він повідомив, що діяльність об'єднаного парламенту "Новоросії" заморожена, оскільки "його існування суперечить мінським угодам", і "безпосередньо впливати на ситуацію на Донбасі ні він, ні його депутати зараз не можуть".

На головній сторінці сайту проекту зараз розміщене повідомлення: "Обслуговування офіційного сайту парламенту Новоросії припинене".

За словами джерела видання, після вересневих мінських угод "Новоросія" як символ перестала бути потрібною в очах влади. З'явилося інше завдання — інтегрувати "ДНР" і "ЛНР" до складу України, а не збільшувати територію, підконтрольну сепаратистам.

Один із впливових функціонерів у формуванні "ДНР" у розмові з виданням навів версію, згідно з якою план об'єднати під брендом "Новоросія" кілька регіонів України, вийшов з-під контролю ще 11 травня 2014 року.

У цей день референдум про самовизначення відбувся не у восьми регіонах, як це планувалося, а лише в Луганській і Донецькій областях, і то не на всіх їхніх територіях.

Референдум не відбувся також  у Першотравневому районі Донецької області, де, хоча й не було достатніх сил української армії, розташовувався штаб оборони під командуванням глави району.

Видання нагадує, що навесні 2014 року був оголошений так званий "Об'єднаний парламент Новоросії", "спікером" якого й став Царьов.

Туди також входив нинішній ватажок формування "ДНР" Олександр Захарченко. Однак Захарченко і його луганський колега пізніше перейшли на інші політичні платформи. А Царьову "у керівництві" формувань закріпитися не вдалося: у Москві зробили ставку на місцеві еліти, і Царьов, представник дніпропетровського клану, виявився непотрібним.

"У серпні на Царьова ставлять блок у ЗМІ. Був відсторонений від роботи ряд людей, що лобіювали проект", — зазначив співрозмовник видання.

А після того, як з'явилося рішення повернути формування до складу України,  "Царьов і все, що з ним пов'язане, виявилося незатребуваним".

Тепер Царьов постить у соцмережах тексти про Україну, яку треба навернути на бік Росії.

 





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"