Українська правда

НОВИНИ

Порошенко: Всю техніку бойовикам негайно треба вивести
06.05.2015 15:08
Президент Петро Порошенко вимагає від бойовиків негайного відведення техніки, яку вони повернули у буферну зону.

Президент Петро Порошенко вимагає від бойовиків негайного відведення техніки, яку вони повернули у буферну зону.

Про це він заявив під час розмови з українськими представниками у робочих підгрупах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Володимиром Горбуліним, Євгеном Марчуком, Іриною Геращенко та Ігорем Веремієм, передає прес-служба президента.

Президент зазначив, що напередодні 9 травня підтримувані Росією бойовики повертають до буферної зони техніку, яку вони нібито раніше вивели.

"Пояснення не витримують жодної критики: вони нібито готуються до параду, готують навчання, проводять бойові тренування. Домовленості треба виконувати, а всю техніку протягом лічених годин треба вивести", – підкреслив Петро Порошенко.

Він також наголосив, що важливим є дотримання під час переговорів послідовності й кроків з врегулювання ситуації на Донбасі, результатом якого має стати повна деескалація конфлікту.

"Першим ключовим пунктом і комплексом заходів з виконання Мінських угод є забезпечення всеохоплюючого припинення вогню, яке має бути верифіковано та підтверджено представниками ОБСЄ", – сказав Глава держави.

За словами Петра Порошенка, має бути зафіксовано не тільки звідки виводиться, яка кількість, якими маршрутами, де зберігається, але і забезпечено постійний ефективний доступ представників ОБСЄ для контролю. 

Українська правда






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"