Українська правда

НОВИНИ

СБУ запропонує кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору
21.11.2014 17:41
СБУ пропонуватиме новому парламенту встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та заборонити комуністичну партію, яка його організувала.

СБУ пропонуватиме новому парламенту встановити кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та заборонити комуністичну партію, яка його організувала.

Про це сказав голова СБУ Валентин Наливайченко, виступаючи з лекцією перед курсантами Національної академії СБУ, інформує прес-служба СБУ.

"Ми будемо це пропонувати, я переконаний, що кримінальна відповідальність необхідна", - підкреслив голова СБУ.

На переконання Наливайченка, потрібно встановити відповідальність за заперечення Голодомору 1932-1933 р.р. як геноциду, як наприклад, в Ізраїлі існує відповідальність за заперечення Голокосту.

За його словами, не менш важливим є питання заборони на законодавчому рівні політичної сили, яка організовувала злочини проти українців, в тому числі й Голодомор 32-33 років.

"В парламент прийшли молоді люди, впевнений, що вони будуть більш згуртовані та здатні внести потрібні країні зміни", - наголосив він.

На його переконання, це важливо задля неповторення таких злочинів у майбутньому. Він зауважив, що безкарність організаторів злочинів проти українців призвела до того, що сьогодні ці злочини повторюються - на Донбасі з'являються нові концтабори, люди в цьому регіоні, як й у тридцятих роках, потерпають від голоду.

"Відповідь на питання, хто нас знищував, важлива сьогодні для всієї України та світового співтовариства. Це питання національної безпеки країни", - наголосив Наливайченко.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"