Українська правда

НОВИНИ

Тарута про своє звільнення: я був незручний
23.10.2014 11:43
Колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає причиною свого відсторонення через постійну критики дій уряду та президента.

Колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає причиною свого відсторонення через постійну критики дій уряду та президента.

Про це він сказав в інтерв'ю Hubs.

"Звичайно, я був незручний. Спочатку, як тільки мене призначили, я говорив про те, що кордон буде не тільки з Росією, але і з Києвом, через нерозуміння Донбасу. Тому я критикував постійно, правда, часто не виносячи на публіку", - заявив він.

За його словами, президент Петро Порошенко приймав багато рішень сам, не враховуючи думку жителів Донбасу і самого Тарути.

"А тепер ми дізнаємося, що приймаються абсолютно невідомі нам рішення ... А я дізнавався про них, як усі – з преси. Як я можу на це реагувати?" – сказав він.

Серед таких рішень екс-губернатор назвав закон про окуповані території і мінські домовленості.

Також Тарута заявив, що Порошенко заборонив вести йому мирні переговори і зайнявся ними сам.

Екс-губернатора також обурює, що уряд не займався Донбасом.

"Найстрашніше, що в уряді не було того, хто курирував промисловість. Не було віце-прем'єра з промисловості і енергетики. І військові планували свої всі дії, не враховуючи інтереси містоутворюючих підприємств, техногенних підприємств, інфраструктури. І мені, як промисловцеві, це було незрозуміло, дико", – сказав він.

Також Тарута стверджує, що Кабмін відмовився допомагати переміщеним і тим, хто залишився жити на окупованій території. Від останніх, за його словами, вимагалося спершу прогнати бойовиків і вивісити в містах українські прапори.

"Це створює ще більшу кількість тих, хто ненавидить Україну", – впевнений екс-губернатор.

Він також заявив, що для припинення війни на Донбасі потрібно лише закриття кордону з Росією.

"Головне зусилля нашого і російського президента – забезпечити закриття кордону. Решта проблем ми зможемо дуже швидко вирішити самостійно", – вважає він.

Водночас Тарута запевнив, що не шкодує про роботу на посту губернатора.

"Ні про що не шкодую, тому що, якби не було нашої команди, то і більшої частини Донбасу вже не було. В тому числі і Маріуполь був би зайнятий бойовиками і терористами", – сказав він.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"