Українська правда

НОВИНИ

Соратник Меркель закликав зменшити поставки російського газу до Німеччини
28.07.2014 17:12
Заступник голови провладної фракції ХДС/ХСС у німецькому Бундестазі Міхаель Фукс виступив за зменшення поставок російського газу до Німеччини.

Заступник голови провладної фракції ХДС/ХСС у німецькому Бундестазі Міхаель Фукс виступив за зменшення поставок російського газу до Німеччини.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Фукса, саме це стало б найгострішою та найбільш дієвою санкцією проти Москви. Фукс зазначив, що для цього доведеться звертатися до інших джерел газопостачання, в тому числі, зрідженого газу. США раніше обіцяли відкрити можливості для його експорту до Європи.

Депутат підкреслив, що й у цілому виступає за застосування подальших і гостріших штрафних заходів проти Росії. На запитання, чи можна говорити про загрозу економічної війни між Заходом та Росією, Фукс відповів: "Я сподіваюся, що ні" і висловив надію, що колись і до Росії знову "повернеться розсудливість".

Як відомо, німецькі компанії, бізнес яких значною мірою пов’язаний із Росією, донедавна відстоювали помірний курс у відносинах із Москвою. У Східному комітеті німецької економіки, який об’єднує підприємства, найбільш зацікавлені у бізнесі з країнами Східної Європи, різко застерігали від жорстких санкцій щодо Росії.

Однак минулого тижня і там погодилися з необхідністю більш жорсткої реакції на підтримку Росією бойовиків на Сході України.

"Якщо Путін обрав цей шлях, то нам з ним не по дорозі", — зазначив у четвер, 24 липня голова комітету Екгард Кордес в інтерв'ю Handelsblatt.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"