Українська правда

НОВИНИ

Борт із останками загиблих пасажирів "Боїнга" вилетить до Нідерландів у середу
22.07.2014 20:51
Борт з останками загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга 777-200" вилетить із Харкова до Нідерландів у середу.

Борт з останками загиблих у катастрофі малайзійського "Боїнга 777-200" вилетить із Харкова до Нідерландів у середу.

Про це повідомив голова місії Нідерландів в Україні Ян Тайндер на брифінгу в Харкові у вівторок.

"Завтра перший літак вилетить, і ми продовжуватимемо цю роботу... Головна мета - це ідентифікація жертв", - сказав він.

За словами Тайндера, робота з переміщення тіл загиблих зі спецпотяга до трун розпочалася близько 16.00 у вівторок. Свою роботу міжнародні експерти розпочали з хвилини мовчання на спомин про загиблих.

"Потяг переповнений останками людей. Вони перебувають у мішках, ідентифікація відбуватиметься в Нідерландах, і ми маємо помістити останки до трун, щоб таким чином підготувати їх до транспортування... Ми не знаємо осіб жертв. Ми упевнені в тому, що є щонайменше 200 жертв, але їхні особи не встановлено. Ми не знаємо, хто з них голландець, австралієць чи німець. Ми зможемо це сказати з упевненістю лише після ідентифікації, яка відбудеться в Нідерландах", - сказав Тайндер.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Інтерфакс-Україна






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"