Українська правда

НОВИНИ

Терористи затримували іноземних журналістів, які висвітлювали результати авіакатастрофи
22.07.2014 19:49
19 липня у Донецьку терористи затримали 10 іноземних журналістів, які приїхали висвітлювати результати катастрофи малазійського Boeing 777.

19 липня у Донецьку терористи затримали 10 іноземних журналістів, які приїхали висвітлювати результати катастрофи малазійського Boeing 777.

За інформацією іноземних ЗМІ, яку Інституту масової інформації підтвердили власні джерела, станом на 20 липня журналістів відпустили. 

Іноземні журналісти, серед яких були представники британських, шведських, та російських ЗМІ, чергували біля одного з моргів Донецька і намагалися з'ясувати, чи привезуть туди тіла загиблих в авіакатастрофі Boeing 777.

Їх затримали представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" на підставі того, що у них не було "акредитації від Стрєлкова", на додачу до "акредитації "ДНР".

Один із затриманих, журналіст ВВC Кевін Бішоп, написав про це у своєму Твіттері. За його словами, спершу їх залякували, згодом відвезли до будівлі донецького СБУ, і відпустили за кілька годин. 

Серед затриманих також були двоє шведських журналістів, Пол Хансен (Paul Hansen) та Ян Левенхаген (Jan Lewenhagen) з видання Dagens Nyheter. Про це повідомляє The Guardian.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"