Українська правда

НОВИНИ

Обама та Меркель: Росія має негайно втихомирити сепаратистів на сході України
18.04.2014 11:33
Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають, що Росія має вжити негайних заходів щодо стабілізації ситуації у східній Україні.

Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають, що Росія має вжити негайних заходів щодо стабілізації ситуації у східній Україні.

Про це йшлося у їх телефонній розмові, яка відбулася у четвер, повідомляє прес-служба Білого дому.

Очільники двох країн вчергове заявили про "глибоку стурбованість" ситуацією у східній Україні. Обама підкреслив, що Україна на зустрічі в Женеві "висунула конструктивні пропозиції щодо розширення місцевого самоврядування і забезпечення захисту прав всіх українців".

"Росія повинна приймати негайні конкретні заходи по деескалації ситуації в Східній Україні, в тому числі використовуючи свій вплив на нерегулярні війська в Східній Україні, щоб змусити їх скласти зброю та залишити будівлі, які вони захопили", - йдеться в повідомленні.

Президент і канцлер погодилися, що США і Європа готові прийняти подальші заходи, якщо де-ескалації найближчим часом не відбудеться.

Крім того, лідери двох країн наголосили, що вони підтримують проведення президентських виборів в Україні 25 травня.

Як відомо, за підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія було досягнуто низку домовленостей, зокрема, про звільнення захоплених будівель в Україні та амністії протестувальників.

В той же час Обама вже заявив, що, враховуючи попередні дії Росії, він налаштований скептично щодо щирості обіцянок Москви.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"