Українська правда

НОВИНИ

Шаповал: КС не дав відповіді про вибори і знехтував суспільними потребами
29.11.2010 14:25
Центрвиборчком звинувачує Конституційний Суд у ігноруванні свого подання щодо виборів і нехтуванні суспільними потребами


Центрвиборчком звинувачує Конституційний Суд у ігноруванні свого подання щодо виборів і нехтуванні суспільними потребами.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал, повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії.  

Він нагадав, що 18 листопада КС - у висновку про конституційність законопроекту про внесення змін до Конституції щодо проведення чергових виборів народних депутатів, президента, депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та голів - констатував, що "право обирати і бути обраним було реалізовано громадянами України на останніх виборах до Верховної Ради та президента на умовах 5-річного строку періодичності виборів".

Шаповал зазначив, що цей висновок оприлюднено до проведення засідання ЦВК, на якому частина її членів порушила питання щодо оголошення початку виборчого процесу з чергових виборів народних депутатів.

"Доводиться констатувати, що Конституційний Суд не дав відповіді на питання, яке цікавить не тільки ЦВК, а є одним з найбільш гострих на сьогодні, з огляду на різні інтереси, що існують у суспільно-політичному середовищі", - заявив Шаповал.

Крім того, наголосив голова ЦВК, суспільство "не отримало будь-якої інформації" про реакцію КС на подання Центральної виборчої комісії з відповідного питання.

Голова Центрвиборчкому вважає, що подібний спосіб реагування з боку одного державного органу на законні звернення іншого державного органу є "абсолютно неприпустимим".

"Ми сприймаємо таку бездіяльність не тільки як ігнорування з боку поважного державного органу подання організаторів виборів, а й як нехтування суспільними потребами. А в широкому сенсі - як зловживання правом", - заявив Шаповал.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"