Українська правда

НОВИНИ

Луценко хоче влаштувати десяток показових процесів
31.01.2010 23:05
В Україні необхідно провести 5-10 публічних процесів над найбільш одіозними посадовими злочинцями

В Україні необхідно провести 5-10 публічних процесів над найбільш одіозними посадовими злочинцями.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі.

"Я не бачу іншого шляху очищення країни, зміни країни на краще, крім як демонстративні, публічні, в прямому ефірі, процеси над 5-10 найбільш одіозними посадовими злочинцями", - сказав він.

"Це дасть людям надію на те, що країна змінюється на краще. Без цього не буде нічого", вважає Луценко.

За його словами, "щоб цей процес запустити, потрібен не тільки міліціонер, потрібен прокурор".

"Навіть якщо після цього прокурор опустить руки і скаже: "Ну а тепер займемося як завжди, відпочинемо". Тим не менш, цей приклад залишиться в генетичному коді будь-якого чиновника", - підкреслив в.о. глави МВС.

Крім того, Луценко вважає, що "ключ до всіх змін - це парламент, який має співпрацювати з радикально налаштованим на зміни президентом і змінювати законодавство".

Відповідаючи на питання, чи ставив він умови прем'єру Юлії Тимошенко щодо очищення її команди від людей, які мають проблеми з законом, перед тим як підтримати її на президентських виборах, Луценко відповів: "Ми обговорювали це питання десь рік тому".

"Зараз, під час виборчого процесу, ті люди, про яких ми говорили, показали себе з найгіршої сторони як члени команди", - заявив в.о. міністра.

"Я думаю, що це питання Юлія Володимирівна вирішить не тільки тому, що я так говорив, а тому, що життя її так змушує", - зазначив він.

"Я її питав перед виборами, перед тим, як активно підтримати її, хто буде кандидатом в генпрокурори. Я почув кілька прізвищ, які мені здалися переконливою відповіддю, щоб розраховувати на результативне розслідування справ", - сказав Луценко.

Українська правда





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"