Українська правда

Новини

Тото Кутуньо відхрестився від "Ti Amo" і Януковича
26.11.2009 16:47,  
Відомий італійський композитор і співак Тото Кутуньо спростовує інформацію, розповсюджену українськими ЗМІ, про його авторство пісні "Ti Amo".

Про це йдеться в листі Тото Кутуньо, яке передано прес-службою італійського композитора УНІАН, повідомляє Обком.

Зокрема, йдеться про сюжет на телеканалі СТБ 20 листопада 2009, в якому йшлося про подібність пісні "Лідер", автором якої є Євген Толочний, з піснею Ti Amo.

"У цьому репортажі було передано моє інтерв'ю, проте я не згоден з тим, як воно було перекладено українською мовою. Судячи з перекладу, я є автором пісні Ti Amo, але я ніколи не робив такої заяви. І повторюю сьогодні, як і раніше, що автором пісні є Умберто Тоцци, і мені вона не належить", - заявив Кутуньо.

Разом з тим співак припускає, що, "швидше за все, йдеться про грубу помилку в перекладі".

"У будь-якому разі, переглянувши моє інтерв'ю, будь-яка людина з мінімальним знанням італійської мови зможе це проконтролювати і підтвердити", - зазначив Тото Кутуньо.

На думку прес-служби Кутуньо в Україні, текст на СТБ "фактично придумали самі".

"Їх переклад слів Кутуньо - "Звичайно, це неприємно. Це ж моя пісня", а Тото каже в цьому синхроні: "Так так, Ti Amo пісня Умберто Тоцци. Мені приємно, що люди... ", - пояснили у прес-службі.

Кутуньо зазначив, що особисто не знайомий з Віталієм Галаєм і Євгеном Толочним - виконавцями пісні "Лідер", при цьому побажав їм успіху "за те тепло та ентузіазм, які вони передають в їхній пісні".

"Що ж стосується пісні "Лідер", яку я чув тільки один раз, під час мого недовгого перебування в Києві, я не вважаю себе уповноваженим висловлювати мою думку по одному уривку пісні, яка мені не належить, і вважаю, що відповідне судження має належати Умберто Тоцци", - пише у своєму листі Кутуньо.

Як відомо, авторів мелодії гімну президентської кампанії Януковича звинувачували в плагіаті пісні Ti Amo.

404





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"