Українська правда

Новини

БЮТ просить Медведька звільнити Кузьміна
13.07.2009 12:16,  www.ПРАВДА.com.ua
Депутати БЮТ звернулися до президента Віктора Ющенка та генпрокурора Олександра Медведька з вимогою розглянути питання про звільнення заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це йдеться в листі депутатів на адресу президента і генпрокурора.

Депутати вказують, що у діяльності Кузьміна "вбачаються ознаки зловживання ним повноважень члена Вищої ради юстиції та заступника Генерального прокурора України для ініціювання питань про звільнення суддів з посад за порушення присяги за відсутності для цього законних підстав".

Зокрема бютівцям не подобається, що у червні 2009 р. Кузьмін надіслав до Верховного Суду та до голови Верховного Суду запити про надання йому певних документів та інших матеріалів щодо обставин обрання Онопенка Головою Верховного Суду у 2006 році.

"Тим самим Кузьмін вийшов за межі своїх повноважень, оскільки проведення перевірки обставин прийняття Верховним Судом рішення про обрання тієї чи іншої особи на посаду Голови Верховного Суду не входить до повноважень Генеральної прокуратури", - йдеться в депутатському зверненні.

Крім того, заступник Кузьмін направив відповідні запити щодо обставин обрання Онопенка суддею Верховного Суду у 2002 році до Верховної Ради, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Державної судової адміністрації.

"Ці запити зроблено ним з його власної ініціативи за відсутності передбачених законом підстав, обумовленої, судячи з усього, прагненням помститися Онопенку за його діяльність на посаді Голови Верховного Суду", - вважають депутати.

"За наявною інформацією, організувавши як заступник Генерального прокурора у незаконний спосіб з надуманих підстав збір інформації про обставини обрання Онопенка суддею та Головою Верховного Суду, Кузьмін почав діяти уже як член Вищої ради юстиції з тим, щоб ініціювати звільнення Онопенка з посади судді", йдеться в зверненні.

Крім того, депутати звинувачують Кузьміна в тому, що він використовує незаконні методи діяльності стосовно працівників прокуратури.

"Зокрема, працівники прокуратури, які відмовляються працювати "на замовлення", займають законну і принципову позицію, піддаються гонінням та переслідуванням з боку Кузьміна їх не тільки "виживають" з органів прокуратури, а й порушують проти них кримінальні справи і здійснюють кримінальне переслідування", - зазначають депутати.

Також депутати звинувачують Кузміна в тому, що "в його особистих інтересах здійснюються незаконне будівництво, незаконна порубка лісу, псування землі та інші порушення у сфері довкілля".

"Це будівництво ведеться під прикриттям незаконного розпорядження голови Київської міської державної адміністрації Черновецького Л.М. від 12 вересня 2008 року № 1241 "Про надання Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" дозволу на проектування та реконструкцію з добудовою будинку №46 по вул. Вишгородській, 150 у Оболонському районі", обставини ухвалення якого потребують окремої прокурорської перевірки", - йдеться в зверненні.

У звязку з вищевказаним депутати просять генпрокурора розглянути питання про звільнення Кузьміна.

Українська правда

404





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"