Українська правда

БЛОГИ

Єгор Фірсов: Перевіряємо ТОП-забруднювачів
03.02.2020 10:57


Друзі, важливе оголошення. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Державній екологічній інспекції провести найближчим часом комплексну перевірку підприємств, які становлять небезпеку для навколишнього середовища. У списку таких підприємств – близько 200 об'єктів по всій Україні.

Таке доручення – серйозний виклик для нас. Інспекція не проводила таких масштабних перевірок дуже давно. А можливо, і взагалі ніколи не проводила. Однак, ми вдячні Олексію Гончаруку за таке доручення, адже ситуація з дотриманням екологічного законодавства в країні дуже важка і вимагає термінового втручання. Довгі роки екологічна інспекція практично не працювала, сьогодні ми відновлюємо її буквально з руїн. Тому доводиться надолужувати згаяний час та працювати в авральному режимі.

Зараз ми готуємо перевірку перших 50 підприємств зі списку. Хочу зазначити, що для нас не має значення ім'я власника заводу, його політичні уподобання чи громадянство. Перевіряти ми будемо усіх – і наших олігархів, і іноземних інвесторів, і державні підприємства. Дотримуватися екологічного законодавства у рівній мірі доведеться всім.

Усі перевірки будуть проводитися максимально прозоро та висвітлюватися в медіа. Таким є новий принцип роботи екоінспекції. При цьому наголошую, що проводяться заходи за дорученням голови уряду України. Отже, будь-які спроби відмовити інспекторам у допуску на підприємство, означатимуть випад у бік Прем'єр-міністра. Про "недопуск" до екологічної перевірки я особисто буду інформувати Президента та Прем'єр-міністра. В разі, якщо хтось все ж таки відважиться заважати перевірці, ми будемо реагувати відповідно.

Нагадую, що за фактом усіх незаконних відмов у доступі ми будемо направляти заяви до правоохоронних органів. Після чого все одно отримаємо можливість потрапити на підприємства вже у супроводі правоохоронців. Тому найкращий спосіб уникнути штрафів та проблем з законом – це добровільно усунути всі порушення, не чекаючи перевірки.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"