Українська правда

БЛОГИ

Тетяна Попова : Як вбивство Шеремета вплинуло на відношення до української влади?
13.12.2019 23:33


Я вчора та сьогодні декілька разів обіцяла пояснити чому і як вбивство Шеремета серйозно вплинуло на відношення до української влади у світі, так і збільшило відчуття небезпеки і відповідно змінило відношення до влади українських журналістів.

Думаю не є таємницею, що після першої публікації "Панамських офшорів" тодішній український президент та його оточення почало інфокампанію проти журналістів. Були створені групи в ФБ проти Гнапа, почалися регулярні булінг кампанії проти Громадського, їх журналістів та інших ЗМІ, які критикували дії влади. Навіть проти колишніх і діючих держслужбовців.

Потім прямо під час відкриття другої хвилі "Панамських офшорів" зявилися на одіозному сайті списки журналістів, які їздили в 2014-2015 знімати на окуповані території (до речі на прохання тієї ж самої влади після збиття МН17). І тут, я підозрюю, росіяни помітили цю недолугу кампанію проти журналістів.

Це яскраво було помітно по іноземних журналістам. Зранку на їх особисті контакти їм надходили погрози за те, що вони їздили в АТО, а після обіду їм вже писали офіційні листи російські ЗМІ, які просили дати коментар "як їм погрожують жахливі націоналісти-бендерівці".

Іноземні посли, журналісти, міжнародні та журналістські організації неодноразово вказували на небезпеку такого булінгу журналістів, але нажаль тодішня влада недослухалася до нас.

Тому вбивство Павла Шеремета справило на мене дуже гірке враження. Відносно нього мав право (через його громадянство) робити гучні заяви російській МЗС, що вони і почали активно робити зразу після вбивства. Це також сильно вплинуло і на українське медіа-середовище. Багато журналістів, хто підтримував до цього дії тодішньої влади чи ставився нейтрально, перестали їй довіряти чи навіть перейшли у відкриту опозицію. Багато хто звільнився тоді і з уряду (Порохоботи це пояснювали ніби то небажанням подавати електронну декларацію, але ми знали, що все одно будемо подавати її того ж чи наступного року в залежності від дати звільнення).

Крім того Павло мав відношення до Радіо "Весті" та "Украінскоі Правди", які також за різними обставинами на той момент регулярно піддавалися булінгу. Так що він став сакральною жертвою. На превеликий жаль...

Ще раз мої співчуття його рідним на близьким

PS: Що мене дійсно сильно вразило під час вчорашнього докладу МВС, це фраза від ніби то звичайного кардіолога: "нам нужен хороший психиатр (чтобы понял как на них влиять), хороший режиссёр (чтобы смог создать такую картинку от которой ох...т весь телевизор, потому что у нас люди живут телевизором) и герой – сакральная жертва или ее дети (чтоб ее хотела спасти вся Украина и за нее встали) ". Як вважаєте є багато датячих кардиологів, які розуміються на тому, як організовувати інформаційно-психологічні спецоперації?

PPS: Я не знаю, хто точна вбив, хто замовник. Це має довести слідство в суді. Але правильно, що є хоч якісь кроки в цьому напрямку






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"