Українська правда

БЛОГИ

Анатолій Гриценко: Цей напрям має стати пріоритетним!
13.12.2019 10:01


Британія нарешті отримала шанс завершити свій Brexit. На позачергових виборах люди надали консерваторам найбільшу за останні 40 років підтримку.

Спокій і єдність у цій країні є важливими і для України. А тісна співпраця саме з Британією має стати нашим пріоритетом. Чому?

1. Британія є сильною економічною і військовою потугою. З можливостями проектувати військову силу на далекі відстані. За певних умов і загроз, для нас це дуже важливий фактор стримування.

2. Британія може приймати рішення і діяти швидко, на відміну від Євросоюзу чи НАТО з їхніми безкінечними дискусіями і пошуками компромісів, навіть коли йдеться про направлення кудись одного батальйону чи ескадрильї.

3. Британія володіє сучасними промисловими, в тч військовими технологіями, що дуже важливо для розвитку нашого ВПК і закупівлі/лізингу/спільного виробництва озброєнь.

4. Британія як ядерна держава є постійним членом Ради Безпеки ООН, а значить – може блокувати чи сприяти прийняттю важливих для України рішень.

5. Британія має значний вплив на політику і рішення МВФ, Світового банку та інших міжнародних фінансових інституцій. Це також для нас, зараз фінансово неспроможних, дуже важливо.

6. Британія активно працює у форматах передових держав світу G7 і G20; там теж приймаються або не приймаються важливі для України рішення.

7. Історично, Британія є твердим союзником США. Санкційна політика, в тч для запобігання Північному потоку-2 та іншим антиукраїнським авантюрам, значною мірою залежить від позиції вказаних держав.

Підсумок. Саме з цими двома державами – США і Великою Британією – Україні треба встановити союзницькі відносини на двосторонній основі. На першому етапі – максимально наближені до союзницьких. Саме цей напрям має стати пріоритетом зовнішньополітичних зусиль України!





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"