Українська правда

БЛОГИ

Ірина Федорів: Танці судді Лапія: скільки коштує цікаве судочинство?
02.12.2019 09:31


У Київському окружному суді є такий суддя Сергій Лапій. Він 9 місяців розглядав справу щодо поновлення на посаді селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної.

Справу тягнув, як міг. До того її тягли так само ще двоє суддів – Світлана Харченко,Олена Терлецька. Всі троє колег розглядали елементарну справу в першій інстанції понад півтора роки. Це порушення процесуальних строків.

А за цей час у нас розікрали бюджет за 2 роки. Крали ті, хто взагалі не мав повноважень розпоряджатися бюджетом.

Суддя Лапій визнав 4-й та 5-й – переворот в Коцюбинському цілком законним. Він вперто не хотів бачити того, що в жовтні 2017 року другий самопроголошений голова став секретарем незаконно. На підтвердження цьому його ж колеги в апеляції вже винесли рішення, яке згодом підтримав навіть Верховний суд України.

Важко було б в депутаті Миколі Єременку побачити законно обраного секретаря, бо він на цій посаді не був і дня і зарплати не отримував. Відповідно виникає питання, хто ж міг тоді скликати сесію, аби влаштувати переворот? Більше того, його після перевороту затримало СБУ, оскільки він в Матюшиної вимагав хабар. Далі з'явився аудіозапис, який був зроблений під час спецоперації СБУ, де Єременко зізнається, що тогочасний мер Ірпеня Володимир Карплюк мав заплатити йому за голосування і знесення Матюшиної 20 000$.



"Під час останнього судового засідання суддя Лапій наголосив, що Матюшина була проінформована про так звану сесію, а відповідно не могла про неї не знати. Листа Матюшиній депутати прислали 6 березня і його зареєстрували в 16:00. Псевдосесію вони провели 7 березня о 9:00. Це, на думку судді Лапія, достатньо часу. При тому, що селищна голова має надати відповідь протягом 2 тижнів. Це право їй гарантоване законом і на той час розпорядження про призначення сесії вже було видане на іншу дату", – каже мешканка селища Тетяна Бондар, яка була на суді.

Я вже мовчу, що про засідання, на якому депутати вирішили знести голову, як мінімум має бути належним чином проінформована громада, яка голову обирала. І за ніч інформувати населення вкрай важко, а от переворот провести – дуже зручно.

Кілька годин – це достатній час, на думку судді Лапія, якому забракло 8 років (!!!) , аби задекларувати будинок дружини. І Вища кваліфікаційна комісія суддів задавала судді про це питання. І це не єдине майнове питання, яке викликало зацікавленість ВККС. Суддю комісія визнала таким, що не відповідає займаність посаді.

Я не знаю, як, хто і чим мотивував суддю Лапія до такого рішення. Але громаді воно обійшлося у – 40 млн грн і у втраті 2 років розвитку населеного пункту – закрили стаціонар, який не давала закрити Матюшина, у воді 10 місяців фекалії і згодом додалися ентерококи. Проблеми ніхто і не думає вирішувати.

Рішення судді Лапія не набрало законної сили. Ольга Матюшина оскаржує його в Шостому апеляційному адмінсуді і засідання буде 3 грудня об 11:35 (Московська,8 м. Арсенальна).

Сподіваюся, апеляція не затягуватиме час розгляду. Тим більше, що є рішення Верховного Суду.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"