Українська правда

БЛОГИ

Віктор Уколов: Розведення військ – рай для стукачів
08.10.2019 16:39


Я зараз не про Мінські домовленості і навіть не про кров'ю политу українську землю, яку не зміг захопити ворог, а тепер віддає новий президент. Я про підлість людську і нашу історію...

На вас ніколи не писали доноси? У моєму домашньому архіві я зберігаю донос на ім'я Л.М.Кравчука, написаний в 1990 році, що починається словами: "Комитетом госбезопасноти ранее докладывалось об устремлениях националистов в студенческую среду..." Між іншим в тому доносі згадувались прізвища трьох майбутніх народних депутатів різних скликань: Олесь Доній, Віктор Уколов і Володимир Чемерис (без определенного места жительства).

Я згадую про доноси в переддень відведення військ недаремно, бо це поширена практика на окупованих територіях. Пишуть організації на громадян, пишуть громадяни на організації, і навіть пишуть сусіди на сусідів у дворі, з якими нібито знайомі усе життя.

Причини різні: від ідеологічної несумісності поглядів до чорних заздрощів, що у сусіда все добре і діти виїхали на роботу у Київ або Європу. Але приводом стає завжди одна й та ж сама ситуація – окупаційний режим.

Не знаю чи усвідомлює пан Зеленський, що погоджуючись на відведення ЗСУ, він грає у вершителя долі людей, наражаючи когось на смертельну небезпеку?

До завтра вони ще не писали доносів, але як тільки зміниться влада у Золотому, по краю якого проходить лінія розмежування, до органів безпеки так званої ДНР понесуть огидні "доклады". Отак і писатимуть: "довожу до вашего сведения, что мой сосед..."

Хочу нагадати, що лише за один 1937 рік у таборах було ув'язнено до 800 000 людей.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"